fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Generatia X (I)

de

generatia xAsa o denumeste sugestiv un canal de televiziune.

Generatia tinerilor de la Revolutie. Generatia care ar  fi trebuit sa faca trecerea de la comunism spre … Si, s-a facut. Spre o democratie originala, sub conducerea lui Ion Iliescu. Am vazut ce a iesit. Originali in “cuget si-n simtiri”.

Tinerii cereau in ’89 desfiintarea admiterii la facultate. S-a aprobat. Si, ce a rezultat? Generatii care au intrat de-a valma in universtati.  Universitati care au inceput sa apara ca ciupercile, in mai toate oraselele. Si care, inainte de a fi acreditate, emiteau deja diplome. Unele false. S-a mai cerut dreptul studentilor de a avea reprezentanti  in Colegiul Profesoral. S-a aprobat. De aici pana la a se trage de sireturi sau chiar de a se obraznici cu cadrele didactice, nu a mai fost decat un pas. Isi sunau dascalii acasa( telefoanele mobile nu aparusera), la orice ora chiar si in weekend, ca sa anunte cand si daca, pot veni la reexaminare. Democratie, ce mai!  Profesorul  isi mula orarul dupa bioritmul discipolului,  ce era sa faca?! Altfel, intra in colimator si viata ii devenea calvar.  Cate profesoare nu au iesit plangand de la clasa?! O democratie prost inteleasa.

Copiatul la examene nu mai era taxat. Locuri in facultati erau nelimitate. Se introdusese plata. Deci intra si iesea cine cotiza. Si de la copiat pana la plagiat, nu a mai fost decat un pas. S-a dovedit la nivelul cel mai inalt .

Studentii de atunci sunt azi adulti.  Ajunsi la maturitate ( in jur de 40 de ani) ei sunt in punctul culminant al carierei lor profesionale.  Ei alcatuiesc Guvernul nostru de astazi.  Privim cum sunt arestati, unul dupa altul. A devenit banal. Daca nu ar fi atat de grav am putea sta la televizor  destinsi, ca in fata unui serial.

Este foarte grav.

Ce au invatat acesti oameni in cei 25 de ani de formare, de la a fi studenti si pana la cariera de demnitari? Cine le-au fost dascalii morali? Din ce fel  de familii proveneau?  Formau un  clan larg si urmau cu totii acelasi plan?  Ce se alege de familiile lor( cam toti au cate doua la activ)? Ce educatie mai primesc, copiii lor minori?

Este foarte grav. Pacat! Ar fi avut atatea de invatat si mai ales de aplicat.

Ce au facut, cu LIBERTATEA?

Au  prapadit-o  pentru BANI MURDARI.

 

 

 

 

 

 

Categorii:
Uncategorized

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title