fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Mic elogiu talentului

de

CarteaTalentul este ca si frumusetea fizica.Te nasti cu el. Ai fost fericitul ales, caruia i s-a repartizat un har. Talentul, o gura de oxigen care  te resurseaza. O forma de evadare din cenusiul cotidian. Sau, o energie eliberata. O proiectie a unei inzestrari particulare asupra celor mai putin norocosi. Un talent bucura atat pe posesorul sau cat si pe cei care au privilegiul de a-l recunoaste. Nu poti intra in competitie cu un individ talentat, de vreme ce tu nu esti decat un biet truditor. Talentul te scoate din anonimat. Talentul poate fi o forma de existenta. De subzistenta. De rezistenta.Talentul nu poate fi furat. Nu poate fi copiat. Nu poate fi negat. Descoperit la timp, talentul este un bun castigat. 

Exista si talente latente. Talente  supuse. Tinute ascunse. Talente condamnate la moarte. Timpul lor a trecut inainte de a se fi manifestat. 

Poate, in fiecare om t(z)ace un talent. Trebuie doar sa stim sa-l ascultam. Sau sa-l privim. Cu un auz mai fin, cu o privire mai profunda.Talentul poate  sa te ajute cand esti singur, cand esti trist, cand esti frustrat! Talentul iti poate umple golul lasat de o usa inchisa. Talentul poate deschide o usa, dincolo de care iti poti gasi implinirea. Talentul este amprenta trecerii tale prin lume. Talentul este valoare. Talentul aduce plus valoare.

                                                                     ***

A vrut sa fie  un mic elogiu dedicat celor care ne bucura si ne imbogatesc spiritul.etoile fi

Categorii:
Uncategorized

Comentarii

  • Frumos ai spus,iar talentul slefuit prin munca,chiar cred ca da roade.

    adrianagianinna 21 august 2011 10:04 Răspunde
  • Mii de multumiri, pline de emotie. Cuvantul tau ma innobileaza.

    Alice Nastase Buciuta 21 august 2011 13:57 Răspunde
  • Zambet cu drag. Eu iti multumesc.

    lacramioara 21 august 2011 17:14 Răspunde
  • Superb, concis, elocvent….da e talent si felul in care tu pui gindurile tale pe hirtie…si ele sint atit de general recunoscute in fiecare din noi incit….ne recunoastem in fiecare cuvint-definitie.

    Adriana (Lacrima) 23 august 2011 3:28 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title