fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Habemus Papam

de

In saptamana care s-a incheiat ne-au luat prin surprindere evenimente fara precedent. Nu aduce anul ce aduce ceasul putem spune, vis a vis de  demisia Papei Benedict. O cerere aprobata? De cine? Papa are un singur Sef. In urma cu cinci sute de ani, un alt Papa a demisionat, iar  succesorul sau l-a incarcerat, pana la sfarsitul vietii.

In epoca moderna nu se va mai intampla la fel. Papa Benedict la XVI-lea va ramane in incinta Vaticanului, intr-o manastire unde va continua sa lucreze in linistea anonimatului.

In mai putin de zece ani lumea s-a rotit cu 360 de grade. Ceea ce parea de necrezut, de neclintit, de neimaginat, de netolerat, de nesuportat nu mai departe de anul 2005, cand Papa Paul al II -lea agoniza live pe toate canalele de televiziune, iata ca acum pare simplu si firesc. Papa a depus crucea, s-a ridicat si a plecat. Sfantul Scaun a ramas vacant.

Biserica catolica nu mai este atat de catolica. Normele stricte, rigiditatea, intoleranta vis a vis de divort, interzicerea pilulei  au ramas niste principii desuete. Sarbatoarea pascala din acest an va fi una extraordinara.  Alegerea noului Suveran Pontif se va face prin una din cele doua cai : prin aclamatie (tehnica populismului galagios) sau prin consimtamant (in spirit oligarhic, etilist). Replica salvatoare Habemus Papam nu va mai fi incarcata de suflul divin. Va fi una premeditata si foarte politizata.

Casatoria intre persoane de acelasi sex sta scris negru pe alb ca este acceptata. Acum, cand divorturile cunosc rata cea mai ridicata, aliantele artificiale par sa duca mai departe nevoia de stabilitate in cuplu. Urmeaza a fi ratificata doar geneza pruncului crescut de o mama si un tata, cu aspect comun.

Si, tot in aceasta saptamana un meteorit ratacit si zapacit, a carui geometrie de zbor ar fi trebuit sa evite Terra, a lovit din plin o biata zona (si asa prapadita), din Urali.

Traim in plin Soc al viitorului dupa cum ne-a prezis futurologul Alvin Toffler,  prin a sa scriere din 1970.

Intrebarea care sta pe buzele tuturor este : cum va arata MAINE ?!

 

Categorii:
Uncategorized

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title