fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Lumea intelectuala

de

Suntem pusi pe fagas inca de la nastere. Nu ne alegem caminul sau neamul dupa cum sustin anumite teorii moderne. Venim dintr-un ieri invaluit in mister, crestem in efemer , ca apoi sa disparem fara nici cel mai mic drept de apel. O curba desenata in mai multe etape. O linie contorsionata care se reflecta si in palma. Linia vietii. La unii e dreapta si bine marcata. La altii e fina si pe alocuri usor estompata. Poate, semnifica insasi traiectoria care ne este predestinata. Cititul in palma, in zatul cafelei turcesti de altadata. Cine nu a incercat, cel putin odata ?! Te incita, te atrage, te ingrijoreaza, te amuza ! Subconstientul lucreaza. Cineva din lumea aceea sumbra si escroaca care se pretinde incarcata de o energie asa -zis superioara, iti prezice viitorul din palma. Ori, iti curata aura strict personala. Cata indrazneala!

Se organizeaza workshop cu teme ambigue, asezate online pe  platforme de tip web conference, cu lectori celebrii  de care nu s-a auzit niciodata. Participantii au posibilitatea sa participe activ si sa puna intrebari in direct. Lume scolata. Lume interesata.

Celebrii anonimi vin de la mii de kilometrii distanta, in punctul cel mai neinsemnat de pe harta sa sustina seminarii ezoterice, explicand cum sa te descurci prin hatisul numit:  viata. Cursuri platite la care cu perfidie se aplica un bonus, la taxa. Adica o reducere? Aplicata la ce? Piata inselatoriei este una concurentiala si ca atare, cererea si oferta prin pret se regleaza.  Se pare ca lumea  de(gusta) acest tip de prelegeri. Si,  nu orice lume ci lumea intelectuala.

Ma amuza cand primesc  pe mail invitatii la conferinte pe teme ambigue cu traineri gen Carmen Hara, concitadina pe care o stiu foarte bine, ca doar am urmat  aceeasi scoala. Dupa ce a abandonat filologia si muzica usoara e emigrat in USA, revenind dupa o lunga perioada cu o viata interioara reinventata, ghicind contracost viitorul  la vreo suta de persoane deodata.

 In ce se refugiaza lumea ? Lumea intelectuala…

 

 

 

Categorii:
Uncategorized

Comentarii

  • Bine punctat! In ce se refugiaza? Unde e multa minte e si multa prostie…Pe de alta parte,suna incitant sa iti afli viitorul..Ocultismul este invaluit mereu in mister…Cred insa,ca viitorul depinde de noi,de cum ne asternem asa si dormim..Ca perioadele in care ne complacem sa stam sa lenevim in loc sa evoluam profesional si personal,mai tarziu le platim cu varf si indesat…Asa cum avem grija de noi material,spiritual,fizic asa si traim..Prin urmare ,ce ar putea sa imi spuna Carmen Harra sau altii despre viitorul meu? ca trecutul mi-l stiu doar eu!Desi,m-as duce la o astfel de conferinta,sincer ,ca sa invat cum sa ii prostesc pe prosti!

    dani 14 mai 2013 13:09 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title