fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Poseta Elenei vs. rochia lui Michelle

de

dovadaCeea ce se intampla in Romania s-ar putea numi tragico-hilaro-comedie. Suntem un popor “ hors du commun”.
Televiziuni isterice, emisiuni a la Dan Diaconescu. Banuiesc cat de greu le este reporterilor si realizatorilor sa ne prezinte suita de evenimente, de o consistenta remarcabila. Defilarea cu mainile incatusate a unor figuri politice si a unor bisnitari (oameni de afaceri fiind un cuvant prea elegant), pana nu demult capete aureolate. Denunturi grosolane, declaratii pe FB incendiare. Multa diversiune. Stari emotionale greu de mascat. Groaza de incarcerare demasca fetele cele mai… pana nu demult, de-a dreptul suave.

Elena Udrea, ironic zambitoare. Intreaba cu dispret ziaristii la iesirea de la prima audiere : « Pe mine ma asteptati ? Ce onoare ! » Poate, oroare, gandesc eu.

Stie atat de multe. Ce greu i-a fost in cei 10 ani, de sexy –turnatoare! Singura s-a deconspirat. A spus, ca era cu un pas mai iute la presedentie, decat coloneii de securitate.

E incoltita. Azi-maine ramane fara imunitate. Da totul din Casa. Nu prea miroase a bine.

Bagajul de informatii il poarta in memorie. Problema este, ca totul e un puzzle aruncat procurorului la marea intamplare. Unele piese nu se leaga, altele lipsesc cu desavarsire.

Greu de urmat un fir rosu, in haosul din minte. Doamna sustinea ca si-a pregatit cu mult timp inainte cuvintele potrivite, astfel incat sa sune bine si sa fie si foarte bine auzite.

In graba de a ajunge cu denuntul la DNA, si-a uitat luxoasa poseta care costa cat un salariu mediu in Elvetia, care stim doar ca este si cel mai mare din lume. Si, nu cat unul din Romania, dupa cum remarcase domnul Tudor Popescu (nu le prea are cu preturile reale).

Ceea ce vedem azi inseamna caderea unui regim, dar in cu totul alte nuante decat in 1989. Era si evident. Doar a trecut un secol, un mileniu. Se intampla mai modern, dar la fel de dezgustator.

In acest peisaj politic lugubru, Presedintele tarii isi continua vizitele, cu acelasi calm nemtesc, la locurile adevaratelor valori. O face intr-o succesiune logica. Pas cu pas.

 Parca traim in doua lumi suprapuse, dar care apartin aceluiasi perimetru carpato-danubian.

 

 

 

.

 

Categorii:
Uncategorized

Comentarii

  • ca femeie, nu am inteles NICIODATA cum au fost unii (si nu amariti ca noi, ci oameni pretinsi a fi intelectuali) sa cada in mrejele unei astfel de femei. numai vazind poza de la nunta, unde era in furou, te ia cu ris. si multele alte aparitii inclusive cea de la Paris-in trening. mie ac3esti oameni mi se par si mai periculosi ca udrea pt ca ei au girat-o.

    doina 1 februarie 2015 13:30 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title