fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Rabdarea

de

Rabdarea se interpune ca si conditie necesara, intre parinte si copil, intre dascal si discipol, intre…

M-am oprit din enumerare, pentru ca as fi vrut sa spun sa spun intre sot si sotie. Mi s-a parut desuet. Cuplul de azi are o alta traiectorie. Una rapida in actiune, nu lunga in asteptare. Rabdarea se poate pierde, inainte de maturizarea cuplului. Cauzele pot fi puse pe seama exuberantei juvenile sau pe temperamente dificile.

 

Iubirea care se aprinde odata cu prima privire si care se transforma intr-o  legatura foarte vie,  arde rapid si cu intensitate. Un foc de paie. Relatie patimasa, tumultoasa care lasa urme adanci, pe viata. Nu poate tine o vesnicie. Se dilueaza, se metamorfozeaza . Ramane vidul. Vid de pasiune. Pana la urmatoarea etapa/iubire, este nevoie de un timp si un spatiu de regenerare. 

Relatia asezata, matura, incercata arde mocnit. Sentimentele si resentimentele au un timp al lor, de coacere si de dospit. Perseverenta si rabdare sunt ingrediente necesare unei iubiri-convietuiri,  in tainici armonii. Cuplul sudat, zidit in piatra sacra nu se va clatina la aparitia celei dintai fante. Fisura nu va fi semnul, unei dezbinari. Va fi doar spatiul necesar unei deschideri, spre aer proaspat. Nu se poate trai in buncar, fie el poleit in aurul unei iubiri. Cuplul, pentru a ramane integru are nevoie sa respire. Inabusit de gelozie si privat de o nevinovata zburdalnicie, risca sa sfarseasca intr-o inevitabila despartire.

Rabdarea este virtutea care iti ofera cu generozitate, cheia longevitatii cuplului. Impreuna dar liberi de constrangeri sunt criterii testate, care confera cuplului stabilitate.

 

 

 

 

Categorii:
Uncategorized

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title