fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Oua rosii si copii

de

oeufs rougesHristos a Inviat !

 

Si sa ne vedem pe lumea cealalta, completa tatal meu in aceasta zi sfanta, zi luminata. Ma durea deja  perspectiva  in care nu-l voi mai vedea pe tata, aici pe pamant. El o spunea fericit si increzator dar mie mi se intuneca bucuria diminetii, in care primeam cu lingurita din mana lui, Sfintele Pasti.

Tata a plecat demult si devreme. Avea varsta mea de acum. El nu a invins o boala care acum nu mai face victime.Vorbele lui le-am inteles mult mai tarziu. Speranta, triumful vietii asupra mortii si continuitatea aici, pe pamant…prin copii.

Am preluat datina si le ofeream copiilor mei cu aceeasi speranta ca a lui tata, sfintele Pasti. Sarbatoarea Invierii, ma tulbura, ma copleseste. Lumina, primenire si… implinire.   

Cu douazeci si ceva de ani in urma in preajma sarbatorii Sfintei Inaltari, familia noastra devenea rotunda. Se nastea mezina familiei. Sarbatoarea era tripla. Sfanta in primul rand iar apoi triplata de ziua de nastere  a sotului meu si a fiicei noastre. Dumnezeu ne-a facut cel mai frumos cadou de ziua lui, a tatalui copiilor mei. In acel an ouale rosii ne zambeau cu voiosie de copil nou nascut.

Primele Paste cu copii mici. Pasi cu ghetute noi, pasi nesiguri. Manutele lor  strang firul de  iarba.   Copilasi intre papadii. Verde si galben. Bucle blonde. Rasete, miracole. Printre tufe proaspete, umede de ploi repezi si calde,  cautam impreuna cu copiii iepurasi si oua rosii. Surprizele naturii. A venit primul Iepuras din viata lor. Emotii.

Parinti si bunici sorbim picatura cu picatura  momentele bucuriei de a trai… prin copii.

O  viata noua… prin copii.      iepuras

Categorii:
Uncategorized

Comentarii

 • Sarbatori fericite si multa lumina in suflet!

  Adevarat a Inviat!

  Flavia 24 aprilie 2011 18:21 Răspunde
 • Adevarat a inviat! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

  Victoria West 24 aprilie 2011 19:12 Răspunde
 • Suris senin la reinvierea atitor amintiri placute….asta a adus povestirea ta pt mine….si DA ai dreptate ca „traim o noua viata prin copiii nostri” Ce frumos e sa ai sansa asta! Ce minunat e sa incerci sa fi si copilul ce cauta oua in tufisuri cu bunica sau mama si bunica ce se uita la ochii mirati al unui copil bucuros sa gaseasca ouale rosii…..

  Reinviem cu fiecare primavara de sfintele sarbatori ale Pastelui.
  Reinviem cu fiecare dovada de iubire a celor dragi din jurul nostru si a dovezilor de adevarata pretuire a prietenilor adevarati de-o viata.

  Re-invierea sa iti aduca re-descoperirea calitatilor reale cu care poti sa faci pe cei din jur sa te aprecieze si mai mult. Multa iubire din partea mea, draga Lacramioara!

  Adriana (Lacrima) 27 aprilie 2011 12:35 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title