fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Vacanta mare

de

Inceput de vara. Gand de vacanta. Cautam destinatii care sa ne implineasca intr-un timp limitat, toate dorintele acumulate peste an. Vrem odihna si relaxare, dar si efort fizic,  dupa prea multa concentrare si dureri lombare, cauzate  de pozitia statica de  la birou. Vrem sa ne bucuram ochiul cu imagini inedite, vizitand muzee, vestigii, coline sacre, piete celebre, domuri impresionante. Ne dorim briza unei mari,  tanjim dupa azurul ei care ne calmeaza spiritul.  Ne  expunem soarelui pielea  eliberata din incorsetare sau ne tamaduim caile respiratorii cu binefacatoare terapii saline. 

Alegem destinatii indepartate, nu neaparat  geografic, cat in sensul  caracterului absolut opus, a tot ceea ce ne ocupa timpul in mod curent. Locuri care ne scot, pentru o vreme, din agresivul cotidian. Ne ostenim placut,  urcand poteci care ne duc spre lacasuri de cult, indiferent de religia careia apartinem.  Ne  rugam, ne domolim spiritul, uitam de raul din lume, ne inchinam la moaste, icoane, morminte incarcate de mister si de sacralitate. Sau, pur si simplu, odata ajunsi in astfel de locuri, ne dam un ragaz de meditatie asupra sensului vietii, trecerii timpului, pierderii in eternitate. Oricat de bine ne-am simti in pielea noastra ne trebuie o schimbare. Cel putin o data pe an. Vara este predestinata inca din copilarie cand termini anul scolar, cu sau fara examene,  unei vacante binemeritate. Sau, cel putin asa ar trebui sa fie. Ceasul desteptator tace, dand frau liber unei dulci leneviri matinale. Pe telefon  vezi mesaje de  genul   concediu placut,  nu agasantul  remind cu sedinta  la ora cutare.

Fuga sau evadare, asa este vacanta de vara.  Un mare semn de intrebare pe cerul senin al vacantei tale.

Dragi cititori, va doresc mult soare si,  vant la pupa  !

Tag-uri:
· · · ·
Categorii:
Uncategorized

Comentarii

  • Draga Lacramioara, multumim pentru urari! Si noi ne pregatim pentru vacanta pe care am asteptat-o un an intreg. Visam la odihna, la splendoare, la rasfat, la somn lung, la pace, la aer curat, la putin sport.. Ah, de-ar incepe mai curand si pentru noi! 🙂

    Alice Nastase Buciuta 30 iunie 2014 6:53 Răspunde
    • Meritati si voi draga Alice o vacanta mare, cu mult soare! Visul de vacanta va prinde viata. Sa ne facem asadar, bagajele!

      Lacramioara Salajan 30 iunie 2014 16:48 Răspunde
  • Nu-mi permit sa plec in concediu ani la rand dar ma bucur mereu cand cineva vorbeste despre asta. Cand erau copiii mici mai plecam si noi; am ramas cu nostalgia aceea, cu forfota pregatirii bagajelor, cu senzatia de libertate…

    Lacramioara, iti doresc o vacanta de vis!

    camellia 4 iulie 2014 7:25 Răspunde
    • 🙁 Imi pare rau ca ti-am trezit nostalgii. Camellia, poate tu ai altceva drag care se poate substiui, vacantei „de vis”!Gandeste-te bine!

      Lacramioara Salajan 5 iulie 2014 16:25 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title