fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Longevitate

de

Ce inseamna femeia de succes? Cum se ajunge, dar mai ales cum se pastreaza o astfel de eticheta?  Ma gandesc la doua cazuri  a caror longevitate, ca functie  pe statul de plata ( statul de plata, o notiune perimata), incepe undeva pe la  anul, 1994.

Parca as vorbi despre un an, de “dinaintea erei noastre”!

 

Pe una o cunoasteti cu totii, este celebra Andreea Esca, care a intrat si in manuale la un moment dat, ce  este drept cu convulsiile de rigoare. Celebru este si  sacoul rosu, pe care-l poarta la fiecare intai decembrie, cand postul de televiziune isi marcheaza aniversarea.

Sacoul sufera modificari de croi, de la un an la altul, dupa cum sufera imbunatatiri si look-ul vedetei. Ambele,  functie de o vadita prosperitate financiara.

Andreea Esca a lipsit putin de pe scaunul de prezentatoare. Doar, cat sa-i aduca pe lume pe cei doi copii si inca o data, dupa accidentul de la schi. In rest a fost mereu prezenta si evident foarte perseverenta. Presupun( sigur nu am cum sa stiu), ca are calitati in  plus fata de celelalte aspirante, la fotoliul prezentarii stirilor celor mai importante, din zi. Nimeni n-a reusit sa o detroneze. O data a si comentat, spinos cu zambetul sau usor stramb, ca se intoarce, curmandu-le unora orice sperante.

 

O alta doamna, care nu este in lumina reflectoarelor ci mai degraba in umbra Monitoarelor oficiale, a legilor in vesnica schimbare, a cifrelor aducatoare de profit. Este directorul   unei foarte mari si bine cunoscute societati comerciale. Si, din acelasi an, 1994. Nu a lipsit decat o data, vreme mai indelungata, din motive de sanatate. A surmontat cu brio, acest  inconvenient. A revenit in forta. O forta iesita din comun. Este cea mai longeviva directoare in domeniul respectiv, din tara.

 

Ambele exemple, iesite din normele migratiei intelectuale actuale,  au ca si element comun, longevitatea pe acelasi job. Ambele au consort de alta nationalitate, ceea ce nu este un atuu.  Sau, poate ?!

 

Ambitie, profesionalism, mult sange rece, sa fie ingrediente care sa ofere asa o mare stabilitate, in functii din cele mai bine platite si evident foarte tanjite ?

Sa fie jocul de culise al doamnelor impricinate, un promotor ? Ce sau pe cine au sacrificat pentru a bate acest record ?

Principiul evolutiei lor spectaculoase, sa fi fost reversul vorbei populare „Schimbi locul, iti schimbi norocul” ?

 

Concluzia, pentru cei care mai spera in schimbare.

1.Cui nu-i place, sa schimbe canalul …TV.

 

2.Sa plece sau sa lase orice speranta deoparte, pentru ca dictatura confera (se stie din istorie)… stabilitate.

 

 

Categorii:
Uncategorized

Comentarii

  • Buna Lacramioara!

    Cred ca femeia de succes e cea care reuseste sa le imbine pe toate. Eu nu cred ca as fi dispusa sa sacrific foarte multe pentru cariera. M-as dedica ei doar daca nu as avea alte lucruri la care sa ma intorc la sfarsit de zi.

    O primavara frumoasa iti doresc! 🙂

    Flavia 24 martie 2012 12:00 Răspunde
  • Multe impliniri, Flavia!

    lacramioara 26 martie 2012 8:03 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title