fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Bazarul

de

Cele mai interesante prietenii ale mele se  nasc si cresc in generatii diferite de a mea. In copilarie,  ca si in prima tinerete, comunicam foarte bine cu cei mai copti decat mine. Acum, ma intereseaza ceea ce se petrece in anturajul celor mai tineri. Evit, astfel, monotonia in similitudine in  favorea unei prospetimi a gandului si a experientei juvenile. Ascult vesti triste de la generatiile obosite, dar ma inviorez  cercetand pofta de a invinge a generatiei tinere. Generatia la putere. Sau, in putere. Adica, cei care fac acum lumea. Cum stiu ei mai bine. Cum pot sau cum sunt lasati sa poata. Nu judec si nu condamn. Detest sloganul ” pe vremea mea”. Omul tanar, omul in plina forta trebuie sa indrazneasca, sa actioneze, sa greseasca ca, apoi, sa izbandeasca.  Sa netezeasca alte carari. Carari virgine. Orgoliul fiecaruia este sa fie  el cel dintai. Sabloanele nu trebuie urmate, trebuie remodelate.

Viata este un bazar. Culoare, zgomot, tentatii, intalniri si despartiri. Paleta este  larga, dar inselatoare. Pretul e unul fix. Castigul de azi este pierderea de maine. Vanzatorul ambulant de la tejghea sta cu bratele pline, intinse. Trebuie doar sa te servesti, sa te investesti. Odata ce iesi din bazar, efectul este anihilat. Racoarea realitatii te aduce la liman. Vigilenta neutralizeaza opulenta.

Viata este un bazar.  Cand intri nu stii ce ai sa cumperi. Cand iesi, esti gata cumparat.

Categorii:
Uncategorized

Comentarii

  • Lacramioara, avem multe de invatat de la cei tineri- dorinta lor de a schimba sabloane, mentalitati, convingeri. Trag mereu cu ochiul la copiii mei si-i multumesc Domnului ca- i am, ca are cine sa ma invete lucruri pe care nu le-as fi aflat niciodata.

    camellia 13 aprilie 2013 8:50 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title