fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

April in love

de

Iubesc acest aprilie al Invierii, in sensul profund si sacru al sarbatorii pascale. Bucuriile mele constante sunt condensate in luna a patra din an. Imi este atasat sufletului acest spatiu calendaristic in care marchez  aniversari ale celor mai dragi mie. Aceia care mi-au dat si continua sa-mi ofere iubirea lor neconditionata, iubirea maternala, filiala si parteneriala.

Imi dospesc ganduri de drag in minte, la inceput de aprilie,  pentru cel care imi cere de o buna bucata de vreme parteneriatul,  in restul de viata si mai departe in vecie.

Ma plec apoi la doar cateva zile, in fata aniversarii celei care mi-a dat lumina vietii si careia ii sunt acum mai mult ca si oricand sprijinul batranetii.

Tulburator de viu imi retraiesc momentul repetarii maternitatii mele,  intr-un sfarsit de aprilie.  In fiecare an,  ziua copilei mele aceeasi cu a tatalui ei se contopeau intr-o sarbatoare de fericita implinire.

Aprilie,   confruntare nervoasa de caractere ale celor nascuti sub semne zodiacale diferite. Berbec si Taur isi disputa dorinta de suprematie. Asa este la mine in familie.

Schimband registrul cugetarii mele de aprilie, vreau sa  ma bucur  de natura care  se deschide. Lupta cu iarna, cu babele capricioase de la inceput de martie este pe sfarsite. Aprilie vine! Caldura verdelui de pretutindeni ne imbie. Explozie de culoare. Galben si alb,  parfumul de narcise. Nobletea violetei, candoarea irisilor,  mireasma freziilor  si cutezanta branduselor. Victoria diversitatii de culoare asupra albului inghetat. Aerul miroase a… bine. Soare si stropi de ploaie,  aduc o binefacatore primenire.

  untitled

Anul acesta sarbatoarea de aprilie este mai aurie. Avem un week end  onorat de Doamna scrisului plin de Iubire, Alice Nastase Buciuta.   

 

 

 

Categorii:
Uncategorized

Comentarii

 • Lacra, sunt impresionata de felul in care scoti in evidenta importanta acestei luni pt tine… Intradevar, ce luna poate fi mai importanta pt o fiica, mama, sotie, iubita?!
  Este luna trezirii la viata, atat a noastra…cat si a intregii naturi…cu tot ce presupune ea…

  Svetlana 11 aprilie 2011 21:45 Răspunde
 • Lacramioara, iubesc si eu luna aprilie; mama, fiica si fratii mei amandoi sant nascuti in aceasta luna.
  Aprilie de anul acesta a fost si sarac si cu vreme urata!!! Asteptam vremuri mai bune…

  camellia 13 aprilie 2011 11:34 Răspunde
  • La Multi Ani Camellia, tuturor celor dragi ai tai !
   Am incercat sa „fortez” nota cu aceasta postare si sa aduc un aprilie
   mai generos in sufletele noastre.

   lacramioara 13 aprilie 2011 17:34 Răspunde
 • Aprilie, ah aprilie….oare de ce se spune ca e luna nebunilor si incepe pe data de intii cu o zi de pacaleli?…..Cunosc personalitatea puternica si dominatoare a celor nascuti in april. Mama, tata, soacra si un nepot sint toti…”berbeci” deci am avut parte de ai cunoaste si nu cred ca intre mine si ei e o combinatie ideala, in ciuda faptului ca-i admir pt multele lor calitati. Luna aceasta la granita dintre iarna si primavara simbolizeaza exact puterea caldurii soarelui dominind totul in jur, reinviind natura, sperantele, intreaga viata….

  Imi place felul in care ai sintetizat sentimentele tale.

  Adriana (Lacrima) 27 aprilie 2011 11:41 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title