fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Mica filozofie de viata

de

foto2Stiu sa ascult. Sunt o docila auditoare. Auzul mi-e sensibil si  sunt avida de cunoastere a semenului meu.Varsta sau sexul interlocutorului, nu are  relevanta. Important este doar daca ceea ce spune are  rezonanta. Asta ar explica si inclinatia pe care o am pentru citit jurnale de” bord” ori de calatorie. O curiozitate vie de a cunoaste omul de dincolo de aparente si de a ma regasi oarecum si pe mine. Cand eram foarte tanara imi rezervam o jumatate de zi din saptamana, doar pentru a ma plimba studiind oamenii, ca simpli trecatori pe strada si prin viata. Asa ca mine. Pe unii ii lasam sa plece, ii uitam, pe altii insa, „ii fotografiam”. Captam acele aspecte fizice care imi placeau si care ma gandeam ca mi s-ar potrivi si mie. O rochie, un pantof , o coafura, un machiaj, un gest, o forma de salut, chiar o privire.

Le prelucram apoi „in laboratorul” cunoasterii de sine. Filmul astfel surprins, il filtram prim prisma alter- criticului din mine. La inceput il copiam, iar mai tarziu in timp ce ma maturizam il adaptam zestrei  mele  native. In acest fel mi-am creat  propriul stil vestimentar.

M-am folosit de acelasi tipar si-n cazul structurii mele  interioare. O alta forma de copiere/adaptare.Prin ascultare.Tipologii de oameni. Martori ai trairilor mele interioare.Dupa ce si-au tesut istoriile, eu m-am invaluit cu panza tesaturii lor. Si am luat aminte. Apoi am asternut totul in cuvinte.

Desi  personalitatea mea nu mai este de pe acum in formare, in continuare ma incita ideea imbogatirii  spirituale. Orice poveste de viata este o suma a trairilor  din care se invata.

Exista si reversul la o prea mare ascultare. Obedienta. Rezultanta periculoasa. Manipulare  a caracterului in formare. O strangulare a personalitatii receptive la provocare. O forma dictatoriala de educare.

Categorii:
Uncategorized

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title