fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

CEO_om

de

Imi povestea o prietena, cum si-a pregatit colega  pentru vizita doamnei, care detine functia   CEO,  in cadrul corporatiei  in  care acestea lucreaza. Ele sunt sefe mai mici in ierarhie, sefe de sucursala.

Sa fii coafata dar nu proaspat iesita de sub peria, hair stylistului!

Sa fii imbracata business fara a fi impecabila, dar nici sifonata sau cu firul fugit la ciorap!

Sa porti accesorii, dar sa nu fii prea sofisticata! Sa ai bijuterii frumoase, nu foarte scumpe, care sa arate cat de bine castigi!

Sa porti pantofi cu tocul inalt, dar nu in asa masura incat, sa  o privesti pe Sefa de sus!

Sa zambesti controlat!  Sa nu para fals, dar nici inghetat! Si, daca se poate, sa nu faci nici o grimasa ori sa cobori coltul buzei! Ar putea parea, ironic!

Sa nu pari prea sigura, dar  nici umila!  Sa nu vorbesti neintrebata, dar nici prea joviala nu este indicat!

Sa nu aprobi orice,  dar  nici sa nu intri in polemici! Sa asculti, dar sa te faci ca nu ai auzit, ceea ce nu iti este adresat!

Sa nu te repeti! Sa te misti elegant,  fara a atrage atentia celorlalti, mai ales daca, sunt multi barbati!

Vezi, ce spui, cand esti intrebata ! Gandeste profund, trage aer adanc si emite fraza cea mai scurta! In fiecare cuvant sa incapa informatiile unui speech!

Cum,  nu poti ?  Te descurci !

In fine, cand a terminat prietena mea de enumerat, colega ei a respirat:

Stii ceva ? M-am saturat. Ma duc sa ma spal pe cap. Sa ma imbrac cu ce am prin dulap. Am sa vorbesc raspicat. Nu am sa cochetez, cu niciun barbat.

Dar, un lucru nepermis, tot am sa fac. Am sa-mi caut un loc mai retras, de unde sa pot inregistra, tot ceea ce  am vazut . Si, voi scrie cu nerv,  ce nu  mi-a placut … pe facebook.

P.S. Orice asemanare este pura intamplare. Marturisesc totusi, ca ideea finala cu scrisul pe facebook mi-a venit din interviul doamnei Eugenia Voda, din seara de 8 Martie. In emisiunea Profesionistii a fost invitata Mariana Gheorghe, CEO Petrom. Domnia sa si-a prezentat viata ca pe o reusita, pe toate planurile si la cote maxime. De doua ori a adus-o cu picioarele pe pamant, profesionista moderatoare. Odata a fost atunci cand, i-a citit ceea ce se scrie despre domnia sa, pe facebook. I-a cazut rau. S-a vazut.

Sa ne relaxam putin, pe muzica lui Alexandru Andries  – Sefu’, care m-a inspirat in alegerea titlului acestei postari!

 http://youtu.be/wDbNyXI8YRI

Categorii:
Uncategorized

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title