fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Anul nuntilor

de


diploma 1Bucuria de a-i avea in jurul mesei rotunde, frumos decorate, in seara de Craciun pe copiii mei si perechile lor nu poate fi descrisa prin cuvinte. Poate fi, doar, traita. Implinire si mandrie. Cei plecati m-au bucurat cu diplomele lor de doctorat si masterat cucerite departe de tara, intr-o lume a concurentei internationale. Cei ramasi aici m-au alinat ca de fiecare data cu vioiciunea si optimismul care nu le-a disparut, desi  se furiseaza zi de zi printre facilitatile legislatiei dusmanoase cu tinerii intreprinzatori. Au varste foarte apropiate, si nazuinte inalte.  Sunt frumosi, sunt tineri, sunt ai mei. I-am adoptat si pe cei doi care au venit in viata mea odata cu iubirea lor, pentru cei care imi poarta numele. Ei iau viata mai in gluma, mai in serios. Au cunoscut deja maretia si abisul. Sunt caliti, sunt invingatori.

Gandul mi-a luat-o razna, ca de fiecare data cand vad locul de langa mine gol. Ei sunt senini dupa atat vreme, eu inca privesc cu tainica tristete inapoi. Si totusi,  cel putin eu mai pot sa-i vad, sa ii ascult, sa ii ating. Gandul meu este egoist. Dar, ce pot sa mai fac?  Sunt vie, sunt a lor. Ma protejeaza, cu gandul, cu iubirea, cu vorba lor tanara si inteleapta. Cat s-au schimbat! Nu mai alearga in jurul bradului, transpirati de atata harjoneala. Sunt drepti, inalti. Discuta, schimba impresii, ciocnesc pahare zvelte de sampanie.

Poate in 2012 , vor bate si clopote de nunta ! Eu ma grabesc, ei insa nu prea.   Sunt de ani buni deja impreuna, atat unii, cat si altii.  O fi statutul nematrimonial mai  plin de sarm decat cel oficializat, prin acte?!nunta Si daca, totusi…

Categorii:
Uncategorized

Comentarii

  • Copiii oglindesc trecutul,prezentul,viitorul si este normal ca parintii doresc sa influenteze, pentru a ajunge sa vada in aceasta oglinda imagini reale cit mai frumoase .
    Odata cu trecerea anilor, actiunile directe ale parintilor asupra copiilor se diminueaza …dar chiar si asa ,ei pot ajuta cu prezenta si sfaturi, insotite de credinta si rugaciune…
    Casatoria are rolul ei social si ,nu in ultimul rind, sacru .
    De aceea,Lacramioara,doresc sanatate tuturor membrilor si viitorilor membri ai familiei si implinirea dorintei tale in cursul anului care tocmai a inceput .

    Lili 11 ianuarie 2012 7:47 Răspunde
  • eu cred ca instinctul tau striga dorinta de a fi bunica………..prin casatorie se intemeiaza o familie,vin copiii.fericire multa copiilor tai asa cum imi doresc surorilor mele,tinere si cu parteneri.sper sa fie fericite,sa aleaga bine,sa nu regrete. eu sunt acum ca mama pentru ele si acum inteleg tremurul si rugaciunile mamei mele de mai demultr pentru mine,pentru fata cea mai mare.numai bine

    lumi 11 ianuarie 2012 16:38 Răspunde
    • Lili, lumi ce dragute comentarii ati postat! Asa o fi cum ziceti, voi! Am sa va tin la curent cu evolutia evenimentelor preconizate pe 2012.
      Va imbratisez.

      lacramioara 11 ianuarie 2012 20:02 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title