fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Reactii chimice

de

med1Vital desir este un film al militantismului feminin,care evoca drama generata de  folosirea unui medicament patogen, prescris femeilor insarcinate.Filmul este inspirat dintr-un caz real. Florence,38 ani este victima unui avort spontan, in luna a sasea de sarcina. Rezultatul cercetarilor arata o malformatie a uterului cauzata de folosirea Ditalmide, un medicament prescris in anii `70, tocmai in prevenirea avortului spontan. Mama lui Florence, luase Ditalmide in timp ce era insarcinata cu aceasta. Ulterior medicamentul a fost retras de pe piata. Raul fusese facut.Ceea ce parea a fi o revolutie medicala, s-a dovedit a fi un fiasco.

Reactie chimica in lant.

Victimele intenteaza proces. Cui? Unui laborator creat si apoi desfiintat, in urma cu aproape 40 de ani.Un proces cu victime dar fara vinovati.

Actiunea filmului este focalizata pe a doua generatie, respectiv a fetitelor nascute in acei ani si ale caror mame au urmat un astfel de tratament in timpul sarcinii. Devenite adulte, acestea doresc la randul lor sa devina mame. Drama lor apare, cand se constata ca uterul lor avea o malformatie, urmare a tratamentului din perioada intrauterina. Si, de aici incepe drama psihologica a cuplului.Culpabilitate, cu transmitere pe cale materna.

E viata mea  si fac ce vreau !  cate dintre noi nu am strigat la nervi.Ce simplu ar fi! In fapt, totul e mult mai complicat. Pentru ca, functionam pe  sistemul reactiilor chimice in lant.  Se tot vorbeste despre chimia dintre sexe.Atractie fara explicatie.Suntem chimie si generam reactii.

Oare ? Si, atunci particula dumnezeiasca ?!

Cand furia adolescentei trece, cand criza primei tinereti se stinge, cand revolta hormonilor se mai domoleste, apare dorinta de maternitate.De ce-am ajuns aici? Unde am gresit? Si cine-i vinovat? Lacrimile sunt proba neputintei.

Reactii chimice in lant. Iubirea nu mai e romantica, cand patul conjugal este monitorizat,

de un laborator. De la distanta.Ceasul suna matinal, mana pe  termometru, fuga la spital, proba de sange, intepaturi in abdomen. Asteptarea verdictului final. Doza a fost eronata. Calvarul se reia. Unul dintre parteneri cedeaza.

De obicei El. Doar, mai sunt atatea femei !

Categorii:
Uncategorized

Comentarii

 • Da, intimplarile vietii ne uimesc si ne trezesc sentimente controversate … si nu trebuie sa uitam ca sensul uman este intotdeauna impletit cu sensul divin .
  Stim ca divinitatea este dragoste pentru om si iertare , de aceea pacat este considerat ceea ce face rau omului ,iar pedeapsa este un fel de ajutor fortat spre binele omului .

  O femeie a luat anticonceptionale mult timp , iar cind cuplul si-a dorit copii s-a constatat ca nu se poate ; au urmat ani la rind de medicatie in sens invers ,dar si rugaciuni pina cind a aparut primul copil ,dupa virsta de 30 ani …

  In privinta filmului ,datele despre viata trecuta a fiecarei femei sint putine si chiar daca
  s-ar sti mai mult ,probabil tot nu s-ar putea deslusi cu exactitate sensul divin al faptelor … cel putin nu pentru toate femeile .
  De aceea , e greu sa judecam … poate ca oamenii laboratorului respectiv au fost iertati numai datorita bunelor intentii ,chiar daca s-a dovedit ca au gresit … poate ca au indeplinit rolul nestiut de a ajuta femeile respective sa evite situatii de viata insuportabile ( ca de ex. niste copii foarte rai ,care sa le faca mari probleme )…
  Desigur ca sint simple presupuneri umane … uneori ,oricit e de dureroasa ar fi situatia , nu putem face decit sa credem si sa ne incredem .
  In privinta sotilor neintelegatori , se deduce ca dragostea pentru sotiile lor era superficiala ,iar mai devreme sau mai tarziu cu siguranta ca ar fi cedat in alta ocazie .

  Lacramioara ,am scris un intreg articol , pentru ca este duminica si am avut mai mult timp la dispozitie pentru meditatii pe care meseria pe care o practic nu-mi da ocazia sa le fac .

  Lili 18 septembrie 2011 16:59 Răspunde
 • Foarte bine Lili draga, ca ai scris mult. Ai dezvoltat aspectele schitate de mine. As vrea sa descifrez si eu multe ite. Filmul m-a pus pe ganduri, in sensul mosternirii noastre genetice.
  Daca crezi ca esti chimie, atunci negi divinitatea. Una o exclude pe cealalta.

  O teorie emisa si luata ca atare, poate manipula cateva generatii. Pana cand apare o alta, care o anuleaza pe cea existenta. Alte generatii, alta manipulare. Si, ciclul se repeta.
  Recunosc ca, daca nu as avea o sensibilitate aparte pentru ceea ce inseamna fenomenul chimic, nici nu as da crezare atractiei bazate pe acesta. Deci , vezi sunt subiectiva! Si,atunci ma intreb retoric, de fapt de unde venim?!

  Revenind cu picioarele pe pamant, iti marturisesc ca si eu lucrez intr-un domeniu care nu-mi permite nici scrisul, nici meditatia. De aceea imi pregatesc postarile in week end si public in cursul saptamanii, ca sa respect calendarul sugerat cu delicatete de Alice.

  lacramioara 18 septembrie 2011 18:02 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title