fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Muguet porte bonheure

de

tag3a1ermaiisis08In spatiul francofon, ziua de 1 Mai este sarbatoarea mamelor.Cu aceasta ocazie se ofera buchete de lacramioare care, sunt purtatoare de noroc. Fie ca te afli la Paris, la Bruxelles sau Geneva, in aceste zile vei fi intampinat de o explozie de buchete de flori cu clopotei albi si delicati. In mod cu totul exceptional se tolereaza comertul liber, fara autorizatie pe strazile din Hexagon. Buchetele sun rotunde si contin cel putin 13 fire. In folclorul francez, 13 ani de casatorie sunt marcati cu denumirea de”noces de muguet”.  Este si un simbol al primaverii, al renasterii naturii, al vegetatiei care abunda. In Franta,  obiceiul dateaza din anul 1560. Popularitatea acestui gest sarbatoresc insa, se manifesta pregnant incepand cu 1 mai 1900 cand, cu ocazia unei parade a modei organizata de marii creatori parizieni ai vremii, toate doamnele au primit cate un buchetel de clopotei parfumati. Gestul a sedus prin eleganta, finete si noblete. Dupa aceasta si de atunci, mica floare a capatat dimensiune emblematica. Floarea este originara din Japonia.

Exista si legende in jurul delicatei plante, care o asociaza cu lacrimile Sfintei Maria.

Din 1982 (anul nasterii lui William si Kate), lacramioara devine floarea nationala a Finlandei.

Insasi eleganta  printesa Kate a purtat un buchet de mireasa, din lacramioare. Nu a avut un buchet somptuos cum se astepta probabil multa lume.  Alegerea acestei flori a fost la fel de importanta ca si croiala rochiei. Cu siguranta semnificatia si istoricul au decis. A fost un buchet simplu din floarea familiei,a mamei si a bucuriei. Sper, sa-i poarte noroc si sa-i aduca fericire. 

Ofer cititorilor mei, drept multumire ca ma citesc si  imi transmit mesaje, un buchet de lacramioare.

 

Categorii:
Uncategorized

Comentarii

 • Lacramioara, esti norocoasa sa porti un nume asa de frumos…
  Mie mi-a placut enorm simplitatea tinutei si a buchetului printesei care ii puneau in lumina frumusetea deosebita si gratia.
  PS – lacramioarele sant florile mele preferate. Am in gradina lacramioare care acum stau sa infloreasca…

  camellia 1 mai 2011 9:31 Răspunde
 • Multumesc, ma bucur ca „ai primit buchetul meu” virtual.
  Dar si tu ai un nume foarte frumos Camellia.

  lacramioara 1 mai 2011 10:39 Răspunde
 • Am daruit ieri unei prietene, un buchet de lacramioare din gradina mea.N-am cunoscut povestea acestor flori,abia acum,de dimineata am aflat-o,dar ma bucur nespus ca am facut gestul din inima si pentru ca stiam c-o va bucura.

  Cri mica 2 mai 2011 9:08 Răspunde
 • La noi perioada lacramioarelor se intinde doar pe durata unei saptamani. Ma refer la comertul stradal. Nu se da importanta prea mare. Am sa revin in zilele urmatoare cu postari , sper eu interesante, din calatoria mea .

  lacramioara 2 mai 2011 18:53 Răspunde
 • O lacramioara si din partea mea, cu drag!

  Flavia 3 mai 2011 20:50 Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title