fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Tentaţii cu complicaţii

de

Când viaţa te cadoriseşte cu un pachet generos în care stau frumos aşezate: o carieră fulminantă, o familie rotundă, o vilă cu piscină, o viaţă socială bogată, un autoturism donat de firmă pe lângă cel(e) din dota personală, apare senzaţia de saturaţie. Ufff! E prea greu de suportat totul aproape dintr-o dată.

Fericitul posesor al stării de prea bine este incitat la a explora şi alte senzaţii cum ar fi de exemplu:  legătura extraconjugală. Un test este o nimica toată. Nu deranjează cu nimic pe cei de acasă. Nu-i aşa?!
Numai că, ceea ce pentru el are aspect de test, pentru partenera de legătură are cu totul şi cu totul altă semnificaţie. În corporaţii unde se stă mai mult la birou decât pe acasă, astfel de teste apar din ce în ce mai des. Testul cu legătura devine un business între colegi.

El este de obicei manager. Unul mai mare sau mai mic, depinde de poziţia în grilă. Ţinută studiată, trupul sculptat la sală, întâlniri zilnice, mese luate în restaurante exclusiviste.

Ea este de obicei cu mult mai tânără, proaspăt absolventă, cu circumferinţele la toate nivelele în conformitate cu standardele. Adică 90-60-90, iar indicele de masă corporală, până în 18,5. Ţinute impecabile, cross zilnic dimineaţa. Un prânz frugal, câteva reprize de înghiţit multă apă, între mesele principale. Silueta subţire, care a recomandat-o pentru postul de recepţionistă de la poarta principală, trebuie aspru supravegheată. Poziţie ingrată, asta, cu statul în picioare la poartă, pe tocuri înalte şi zâmbet de complezenţă. Trebuie rapid schimbată poziţia, cu una mai intelectuală. Dar nu cu foarte muncă, care să-i taie pofta de alergat in fiecare dimineaţă ori să-i răpească din timpul de bronzat la lampă. Nu! Scopul este altul. Să acceadă, dar nu cu sacrificii de natură profesională. Mai simplu. Ce-ar fi să tenteze statutul de soţie, al unuia cu poziţie de manager în grilă?! A! Există deja o soţie care nu se lasă îndepărtată. Se poate rezolva rapid, dacă presiunea este făcută cât iubirea lui este oarbă. Plăteşte pensia alimentară, cedează casa cu piscină şi este liber să înceapă o nouă viaţă. Ei! E adevărat că va trebui mai multă muncă. Efort dublat ca să se menţină în branşă şi să întreţină atât fosta familie, cât şi pe cea actuală. Era prea liniştit. Viaţa este interesantă când clocoteşte de adrenalină.

S-a făcut. Dupa o vreme de tranzitie, de ezitări, de presiuni, chiar de accept tacit a unui  menaj a trois  s-a desfacut căsătoria.

După alți câțiva ani, fosta amantă devenită soţie şi-a pierdut circumferinţele de top, 60-90-60. Stresul prea mare de a deveni mamă i-a adus un surplus de kilograme. Tratamente costisitoare, urmate de câteva rateuri, greu de consolat.

Unde s-a dus vremea când bătea cu nerv din clăpar cerând îngenunchierea iubitului pentru eliberarea din strânsoare a gleznei sale fine?!  Să vadă toată lumea de pe pârtie cine este cu adevarat leader în cuplu.

Managerul nu mai are ţinuta la fel de dreaptă. E grisonat. Costumul nu-i mai vine ca turnat. De sala de forţă a cam uitat. Ca dintr-o dată, îşi vede băieţii din prima căsătorie mari. Parcă-i lăsase jucându-se în curtea casei pe care o ridicase fericit şi entuziast. A ars nişte etape din viaţa fiilor săi mari. Cuantumul pensiei lor alimentare, ce depăşea cu mult nivelul salariul mediu pe economia naţională, nu le mai ajunge acum. Trebuie să compenseze financiar, iară şi iar, absenţa sa din această familie.

Acum este printre pampersi şi biberoane. Din nou. Aceleaşi scene, aceleaşi ustensile. Doar pălăria Mariei este alta. Vălul îndrăgostelii de fata  superbă de la poarta firmei s-a risipit. Cât s-a schimbat! Doamna încă frumoasă, cu talia îngroşată, este soţia actuală. El a vrut un test de scurtă durată. A doua oară devine exact la fel cu prima dată. Acelaşi circuit. Tentaţii cu complicaţii.

****

Un caz relatat, dar care nu constituie o regulă generală.

 

 

Tag-uri:
· · · · ·
Categorii:
Fără categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title