fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Ecouri la Revelion

de

Am ascultat doua pareri ecou la modul de petrecere al Revelionului.

Un cuplu de octogenari foarte bine sudat. Domnul este fiu de taran, iar doamna, educata la pension. Ii admir pentru longevitate, pentru tonusul extraordinar, pentru modernitatea in gandire, pentru grija pe care si-o poarta unul celuilalt.  Au sanatatea intacta pana la aceasta varsta. Acesta este un dar. Viata echilibrata si iubirea pe care si-o poarta  au contribuit, cu siguranta, la pastrarea acestui cadou minunat. Ii admir. Le-o spun de fiecare data, cand ne intalnim. Au si un fiu, o nora si o nepoata. Dar, inainte de toate, se au unul pe celalalt. Am vorbit cu domniile lor si despre moarte. Mi-au spus ca nu se vad decat sfarsind impreuna, tinandu-se de mana. Au calatorit foarte mult  prin Europa, cu masina. Au facut drumetii pe munte,  pe jos. Au practicat camping-ul. Au vizitat toate muzeele si monumentele renumite. Doamna este culta, cocheta, machiata frumos. Sotul o soarbe si acum din privire.

Mi-au povestit cum a fost la Revelion. S-au imbracat frumos la costum, cravata si  la rochie dantelata si au petrecut la o pensiune, undeva, la iesirea din orasul nostru. Au dansat, au glumit pana la 5 dimineata. Mi-au spus razand : „Noi am fost cei mai batrani”. Le-am raspuns : „Nu cred ca ati imbatranit vreodata „.

Prietena mea are 45 de ani si nu a fost maritata niciodata, dintr-un motiv dureros de nedrept. O fata frumoasa, cultivata, cu o personalitate foarte interesanta. Dar, care, de la varsta de 22 de ani si pana la 42, adica exact in anii cei mai prolifici a stat doar in casa.  Si-a ingrijit parintii bolnavi pe rand, suferind fiecare de cate o boala grava si nemiloasa. Cancer si Alzheimer. Evident, ar fi fost imposibil sa nu ramana cu sechele, pe viata. Calvarul a luat sfarsit in urma cu trei ani. Simptome ciudate, boli mai mult sau mai putin reale au facut-o sa bata pe la usile medicilor pentru a-si gasi linistea, atat de mult bulversata. Sistemul nervos i-a fost  grav afectat si de acolo a decurs o suma de tulburari. Anul acesta a fost atrasa si ea, la Revelion. S-a petrecut intr-un club. S-a aranjat foarte frumos cum ii place sa o faca. Impecabila. Studiata. Atata doar ca atmosfera de club nu se potrivea cu tinuta,  dar,  mai ales, cu starea ei sufleteasca. Ii lipsea totul, dar absolut totul care  putea sa o faca sa simta trecerea pragului noului an altfel decat ca pe o povara. La ora 2 a diminetii primei zile din an a plecat singura, pe jos, acasa. Urechile ii tiuiau de la muzica insuportabil de zgomotoasa. Mi-a spus ca si-a revenit, dupa ce si-a luat doza zilnica de tranchilizante. Ce i-a lipsit de fapt, prietenei mele ?! Tot ceea ce aveau seniorii, din prima parte a povestirii mele.

 

Va doresc tuturor : La Multi Ani !

 

Categorii:
Uncategorized

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title