fbpx
„Fericirea se strecoară adesea printr-o ușă pe care ai uitat-o deschisă. – John Barrymore“

Cele doua Audrey

de

coco avant chanelAnul 1910 marcheaza inceputul  unuia dintre cele mai celebre  stilurile vestimentare pariziene. Stilul Coco Chanel.

O refulare sau un abandon in munca?! Oricare ar fi fost motivul, cert este ca acest brand a izvorat din lacrima durerii introvertitei mademoiselle Gabrielle. Tanara orfelina, pentru care iubirea cea mare, iubirea vietii s-a spulberat pe o margine de drum, intr-un  absurd accident de masina. Se despartea de iubitul ei, pentru o scurta perioada de timp la capatul careia s-ar fi indeplinit un vis, la Paris. N-a fost sa fie. Plecarea lui a fost fortata de destin, spre paradis. Plecarea ei a fost un drum anevoios, al solitudinii creative, in cucerirea cetatii modei care parea de neinvins.

O capodopera inaltata din abis !

Audrey Tautou este imaginea fidela a avangardistei „femme de personne” ,  in pelicula Coco avant Chanel, regizata de Anne Fontaine.

 

                                           * * *

 

audrey-hepburnIn 1993 actrita Audrey Hepburn se stingea din viata la varsta de 64, in Elvetia.  A fost rapusa de acea boala nemiloasa, careia nu i-au putut face fata medicii cei mai profesionisti ai uneia din cele mai renumite clinici.

My Fair Lady, se odihneste intr-un foarte mic cimitir din satucul elvetian Tolochenaz.  La umbra unui cires, intretinut in permanenta cu flori proaspete, mormantul este de o sobrietate dezarmanta. Piatra funerara cu numele actritei, este un loc de pelerinaj pentru turistii veniti din toate colturile lumii. Locuitorii micutul sat elvetian, s-au mobilizat intr-o actiune de benevolat si au construit un pavilon-muzeu in vecinatatea cimitirului. Muzeul adapostea suveniruri hollywoodiene, elemente simbolice ale parcursului profesional, dar si obiecte personale ale actritei. Beneficiile erau varsate in folosul unor fundatii umanitare. Cei doi fii ai artistei au suspendat ulterior expozitia, considerand succesul acestei activitati ca fiind in contradictie cu discretia legendara a mamei lor.

 

tolochenaz  link:  Subsemnata la mormantul lui Audrey Hepburn

 Ce au in comun aceste doua actrite, apartinand  unor timpuri diferite? Evident, in primul rand prenumele ales in mod voit de parintii lui Tautou, care aveau o admiratie pentru Hepburn. Apoi, o oarecare asemanare a fizionomiei fetei, a  finetei siluetei.  

Amandoua au vadite afinitati  cu mitul Coco Chanel.

Categorii:
Uncategorized

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title